Vem är jag?

Jag heter Zanna Hofvander, är född och uppvuxen i Västerås.
Här bor jag i en lägenhet på området Bjurhovda tillsammans med sambon Mattias och katterna Bellis och Connor. Sedan 2003 är jag sjukskriven på heltid på grund av fibromyalgi som ger mig konstant värk i kroppen. Detta sätter lite käppar i hjulen för mig emellanåt, men jag försöker att hålla igång ändå. Ibland måste jag sätta mig och vila en stund, ta smärtstillande och bara låta kroppen slappna av. I de flesta situationer brukar detta inte vara några problem att ordna, och jag upplever att jag har mycket stöd av min omgivning. Jag har oftast med mig en egen stol så jag kan variera mellan att stå och sitta. Efter en fotografering blir jag otroligt utmattad och får väldigt ont, ibland i flera dagar. Men det är värt allt, för jag får göra det jag älskar!

Jag fotograferar det mesta som hamnar framför linsen. Landskap, människor, små djur, stora djur, barn, blommor och byggnader. Det är en utmaning att försöka fånga ett djurs olika uttryck, naturens härliga färger, ljusets speglingar och barns glädje.
Att frysa ett ögonblick i tiden, här och nu.

infoinfoinfoinfo


Min utrustning

Nikon D7100
Sigma 70-200 mm 2,8 VR
Tamron AF 28-75 mm 2,8 Di XR
Tamron AF SP 90 mm 2,8 Di Macro 1:1
Giga T Pro II fjärrutlösare
Dörr DCF 50 wi extern blixt
Nikon SB-400 Speedlight
Manfrotto Stativ Digi 728 med panoramahuvud
Digipod Stativ, enben, aluminium
König Photo studio mini
LowePro Fastpack 350 AW
LowePro Slingshot 300 AW

Materialet på min hemsida är skyddat av upphovsrättslagen. Detta betyder att man inte får "låna" bilder, tex för att lägga i sin blogg, på sin hemsida eller liknande.